Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρασί με πουρέ πατάτα, καρότο, πράσο  
Υλικά  

500 γρ. ψαρονέφρι ( κομμένο σε 4 φέτες χοντρές μενταγιόν)
300γρ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα)
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σπασμένησκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγιού κοκκινο κρασί
1 φλ.τσαγιού ζωμός βοδινού ή κότας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κλαδάκι θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτιμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ

2 μεγάλα καρότα
5 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό πράσο ψιλοκομένο
1/3 φλ.τσαγιού γάλα ζεστό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι


Εκτέλεση  

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε στην πιατέλα.
Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε να μαραθεί το κρεμμύδι. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό η σάλτσα.
Ξαναβάζουμε το κρέας και τα μανιτάρια στη σάλτσα, καθώς και όλα τα υγρά τους και τα βράζουμε για 6'-7' λεπτά σε μέτρια φωτιά για να πυκνώσει η σάλτσα και να δέσει καλά. Σερβίρουμε με πουρέ καρότο - πατάτα-πράσο: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω βάζουμε το κρέας με τα μανιτάρια και τη σάλτσα.

Για τον πουρέ:

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το πράσο και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5- 6' να μαλακώσει. Λιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μήλο μπαχαρικών. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε ζεστό τον πουρέ.  

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά  

Πηγή: argiro.gr