Μπάμιες λαδερές με σάλτσα ντομάτας


Υλικά:

    1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    400 γραμμάρια ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
    ½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
    ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
    ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
    1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
    1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
    Σε μία χύτρα ταχύτητας, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, σε δυνατή φωτιά.
    Προσθέτουμε τις μπάμιες, όπως είναι από την κατάψυξη και ανακατεύουμε καλά.
    Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.
    Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο στο ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
    Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε στη δυνατή φωτιά μέχρι να ακουστεί ο χαρακτηριστικός θόρυβος. 
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μπάμιες. 
    Αφαιρούμε τον ατμό από το σκεύος, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το μαϊντανό. 
    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: lovecooking.gr