Κρεμώδης σούπα με κατεψυγμένο σπανάκι
Υλικά:

40 ml λάδι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, 
ψιλοκομμένο 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 μεγάλη πατάτα,
τριμμένη 1 λίτρο καυτό
νερό
αλάτι
Για το σερβίρισμα 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πατάτα, το καυτό νερό, αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αδειάζουμε το όλον στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις και πολτοποιούμε. Σερβίρουμε στα πιάτα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ταιριάζει πολύ το ροζ). Συνοδεύουμε με ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr