Κις Λοραίν

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο
1 αβγό
Ελάχιστο αλάτι (γιατί η παρμεζάνα έχει την αλμυράδα της)

Για τη γέμιση:

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα πλήρες
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. μπέικον κομμένο σε κομματάκια 
2-3 αβγά (χτυπημένα)
Πιπέρι

Εκτέλεση:

 
Για τη ζύμη:

Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μαζί με 1 σφηνάκι νερό, και τα πλάθουμε σε ζυμάρι.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Μόλις φουσκώσει ανοίγουμε φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Στρώνουμε καλά το φύλλο μέσα σε φόρμα για τάρτες.

Για τη γέμιση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το ανακατεύουμε, με το αλεύρι χρησιμοποιώντας σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το γάλα και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Στο μεταξύ έχουμε σοτάρει και το μπέικον. Προσθέτουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Πηγή: lovecooking.gr