Ισπανικά μύδια στο κρασί με φρέσκια ντομάτα και λαχανικά  
Υλικά  

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο
¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ½ κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (ξυσμένα και πλυμένα καλά)

Εκτέλεση  

Λιώνουμε τοι βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. 
Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπεριά, το κρασί και το λεμόνι. 
Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια. 
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ανοίξουν όλα. 
Αυτό θα γίνει σε περίπου 7 λεπτά. 
Όσα δεν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα πετάμε.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μύδια και τα βάζουμε σ' ένα μπολ. 
Αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια. Σερβίρουμε.

Μερίδες: 4-6
Διάρκεια: 20-25 λεπτά  

Πηγή: lovecooking.gr