Σουβλάκια με μοσχαρίσιο κεφτέ, χαλούμι και λαχανικά

Υλικά:

    500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
    250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
    1 κολοκυθάκι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
    1 πορτοκαλί πιπεριά
    αλάτι, πιπέρι,
    ½ κουταλάκι θυμάρι,
    ½ κουταλάκι ρίγανη
    2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σαλάτα

    1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
    20 ντοματίνια
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

    Ανάβουμε τα κάρβουνα ή το γκάζι στο μπάρμπεκιου μας, μέχρι να κάψει καλά η σχάρα.
    Φτιάχνουμε κεφτέδες πλάθοντας τον κιμά με μισό κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι.
    Σ' ένα ίσιο πιάτο ανακατεύουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το μαϊντανό.
    Κυλάμε τα κεφτεδάκια πάνω στα μυρωδικά για να κολλήσουν πάνω τους.
    Περνάμε τους κεφτέδες σε σουβλάκια εναλλάξ με το χαλούμι, την πιπεριά και το κολοκύθι.
    Με ένα πινέλο τα λαδώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε πάνω στη σχάρα.
    Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου γυρνώντας τα για να μαγειρευτούν απ' όλες τις πλευρές.
    Φτιάχνουμε τη σαλάτα μας κόβοντας τα ντοματάκια στη μέση, τ' ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με τα σουβλάκια μας.

Πηγή: lovecooking.gr