Λουκάνικα σε ζύμη τυριού  
Υλικά  

25 λουκάνικα μπουκιές

Για τη ζύμη

1 φλ. λιωμένη μαργαρίνη χλιαρή
1 φλ. γάλα
1 κ. γ. αλάτι (κοφτή)
1 κ. γ. μαγιά σκόνη
2 κ. σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
1 κ. σ. πάπρικα
4 περίπου φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( δε το παίρνει όλο)

Εκτέλεση  

Σε μπολ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη (όχι καυτή) το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή. Δεν το παίρνει όλο το πακέτο το αλεύρι. Πρέπει να σας θυμίζει τη ζύμη του μελομακάρονου, απαλή, εύπλαστη και λαδερή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλίτσες. Ένα – ένα κομμάτι το πλαταίνουμε μακρόστενα ανάμεσα στις παλάμες μας. Τοποθετούμε ένα λουκάνικο και κλείνουμε σε ρολό αφήνοντας τα πλαϊνά ανοιχτά, να φαίνονται οι άκρες του λουκάνικου. Αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε για 25’ να ροδίσουν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160’ αέρα.    

Μερίδες: 25
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά  


Πηγή: argiro.gr