Χταπόδι με μακαρόνια κοφτά

Υλικά

κιλό χταπόδι

πακέτο μακαρόνια (κοφτά)

φλιτζάνι τσ. ελαιολαδο

μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)

ντομάτες (τριμμένες (χωρίς την φλούδα) ή 1 κουταλιά πελτέ)

φλιτζάνι τσ. κρασί κόκκινο

πιπέρι
αλάτι (στα μακαρόνια)

Eκτέλεση
1. Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι.
2. Έπειτα το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, για 7-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
3. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση το χταπόδι για 10 τουλάχιστον λεπτά.
4. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό.
5. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
6. Μόλις το χταπόδι είναι σχεδόν ψημένο, προσθέτετε μπόλικο νερό (τουλάχιστον 6-7φλιτζάνια).
7. Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε τα μακαρόνια, τα οποία ανακατεύετε 2-3 μέχρι να ψηθούν καλά για να μην κολλήσουν.
8. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό