Κασουλέ σουπα

Υλικά
250 γρ. μπέικον σε κύβους
1 φέτα ζαμπόν ψιλοκομμένη
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο περασμένο στην πρέσα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο με 3 γαρύφαλλα καρφωμένα πάνω του
1 καρότο σε ροδέλες
2 μπούτια πάπιας ή κοτόπουλο
200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
1 κιλό ντομάτες αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες
800 γρ. φασόλια μισοβρασμένα
1 ½ λίτρο ζεστό ζωμό κότας
1 μπουκέτο αρωματικών (ρίγανη, θυμάρι, δάφνη)
Αλάτι, μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Σωτάρετε το ζαμπόν με το μπέικον ελαφρα και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, την πάπια. Όταν σωταριστούν προσθέτετε τις ντομάτες, τα φασόλια, το μπουκέ γκαρνί, το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
Βγάζετε το μπουκέ γκαρνί και αδειάζετε το φαγητό σε γάστρα. Προσθέτετε τα λουκάνικα και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 – 1,5 ώρα.