Κέικ Βικτόρια

Υλικά:

Για το κέικ

200 γρ ζάχαρη

200 γρ μαραγρίνη μαλακή

4 αυγά(μεσαίου μεγέθους) χτυπημένα

200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κγ μπέικιν πάουντερ

2 κσ γάλα

Για τη γέμιση

100 γρ μαργαρίνη, μαλακη

140 γρ. Ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

2 βανίλιες

340 γρ μαρμελάδα φράουλα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς ή στους 170 για φούρνο με αέρα. Αλείψτε τις 2 στρογγυλές φόρμες (20cm η κάθε μια) με μαργαρίνη και καλύψτε τις με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε όλα τα υλικά του κέικ μαζί, μέχρι να έχετε ένα απαλό, μαλακό χυλό. Χωρίστε το μείγμα στις δυο φόρμες, ισιώστε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι ή σπάτουλα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να σταθούν στις φόρμες για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε. Τότε τοποθετήστε τα πάνω σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν τελείως. Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, χτυπήστε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, καθώς σταδιακά προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος προσθέστε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Βάλτε την κρέμα βουτύρου πάνω στο ένα παντεσπάνι ομοιόμορφα να πάει παντού. Από πάνω στρώστε προσεχτικά τη μαρμελάδα και τέλος τοποθετήστε το άλλο παντεσπάνι από πάνω, έτσι θα δείχνει σαν ένα μεγάλο σάντουϊτς. Πασπαλίστε στο τέλος με λίγη ζάχαρη άχνη.