Κρέμα μασκαρπόνε με κεράσια και γλυκό κρασί Σάμου

Υλικά

500γρ τυρί Μασκαρπόνε
200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250ml γλυκό κρασί Σάμου
200γρ σαβαγιάρ
300γρ κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ή άλλο φρούτο εποχής)
4 κρόκοι αβγού
λίγο γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί χτυπήστε με σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να ψήνεται και μπορεί να κόψει.Ανακατέψτε το μίγμα του αβγού με το τυρί να γίνει ομοιόμορφο.Σε ένα βαθύ πιάτο βάλτε λίγο γάλα και λίγο κρασί. Βουτήξτε 1-2 σαβαγιάρ στο γάλα και βάλτε τα σε ψηλό ποτήρι. Ρίχτε λίγα κεράσια και λίγη από την κρέμα. Επαναλάβετε για άλλη μια στρώση και γεμίστε 6 ποτήρια ή όσα πάρει. Τοποθετήστε τα ποτήρια σκεπασμένα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν. Γαρνίρετε με φρέσκα κεράσια και σερβίρετε.