Γαλοπούλα στήθος με σκόρδο  
Υλικά  

400 γρ. στήθος γαλοπούλας
4 σκελίδες σκόρδου
1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά βούτυρο
4 κουταλιές
ελαιόλαδο
αλάτι  

Εκτέλεση  

Ξεκοκκαλίζετε, αφαιρείτε την πέτσα και κόβετε το στήθος σε 4 φιλέτα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες το σκόρδο. Στύβετε μισό λεμόνι και κόβετε σε φέτες το υπόλοιπο. Αλέθετε την πιπεριά.

Σε ένα ταψί ρίχνετε το λάδι,τα σκόρδα,την πιπεριά και τα σοτάρετε για 4’. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν,προσθέτετε 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.

Αλατίζετε και αλείφετε με βούτυρο τα κομμάτια γαλοπούλας. Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 5’ αφού τα γυρίσετε μια φορά στα μισά του ψησίματος.

Περιχύνετε με τη σάλτσα σκόρδου τα στήθη γαλοπούλας και τα ψήνετε για 1’ ακόμη.

Τα σερβίρετε ζεστά,συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή με πατάτες στον ατμό. 

Πηγή: ucook.gr