Μοσχαράκι με μπύρα  
Υλικά  

Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
Κομμένο κύβους 3 - 4 εκ. μοσχάρι: 1400 γρ. (από σπάλα)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 4 σκελίδες
Ψιλοκομμένο πράσο: 2 μέτρια (μόνο το άσπρο)
Χοντροκομμένο μπέικον: 6 φέτες
Κομμένα φέτες μανιτάρια: 400 γρ.
Αλεύρι: 3 κοφτές κουταλιές σούπας
Καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια πατάτες: 4 μέτριες
Ξερό θυμάρι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Δάφνη: 3 φύλλα
Ζωμό κρέατος: 2 1/2 κούπες (σπιτικό ή από κύβο)
Ξανθιά μπύρα: 2 κουτάκια (660 ml)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει  

Εκτέλεση  

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας, λίγο - λίγο. Το βγάζετε και το κρατάτε ζεστό.

2. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το μπέικον. Τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.

3. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό.

4. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει, 40 περίπου λεπτά ή και περισσότερο αν χρειαστεί. Το προσέχετε σε όλη την διάρκεια, μήπως χρειαστεί επιπλέον υγρά.

5. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και κατεβάζετε από την φωτιά.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει με βραστό ρύζι.  

Πηγή: radicio.com