Γκούλας με μοσχάρι

Υλικά

1,5κιλό βοδινό κρέας για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους 2,5 εκατοστών
100 ml λάδι
400 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
50 γρ πάπρικα
300 ml ξίδι από κρασί
600 ml ζωμό βοδινού
2 κουταλάκια σπόρους κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
200 ml κρέμα ξυνή  (Εναλλακτικά Γιαούρτι)
αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση

Αλατοπιπερώστε  το κρέας και τσιγαρίστε το στο λάδι μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές.

Σουρώστε από το λάδι  και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα.

Τηγανίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο λάδι μέχρι να ροδίσουν, σουρώστε το από το λάδι και προσθέστε το στο κρέας.

Πασπαλίστε το κρέας και τα κρεμμύδια με την πάπρικα και ρίξτε  το ξίδι , τον ζωμό και το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέστε την μαντζουράνα και το κύμινο  και καλύψτε πάλι.

Χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε  για 1 1 / 2 ώρες περίπου.

Όταν πλέον είναι έτοιμο  αναμείξτε την κρέμα ή το γιαούρτι.

Στην Ουγγαρία το σερβίρουν με ξυνολάχανο.