Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος και το κάθε μισό σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση κατά μήκος και το κάθε μισό σε μπαστουνάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα 4 και το κάθε τέταρτο σε φέτες
  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

Για τη σάλτσα

  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φλ. νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρούστα

  • ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι λαδωμένο. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 °C για 10-15 λεπτά να «ιδρώσουν».
  2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα λαχανικά (προσοχή γιατί η φέτα είναι λίγο αλμυρή) στρώνουμε τα λαχανικά σε λαδωμένο ταψί ανά είδος, ενώ ενδιάμεσα Προσθέτουμε σειρές με τυρί φέτα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και το νερό. Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού κότας και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό , ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε τα υλικά για την κρούστα και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά που τα έχουμε στρώσει στο ταψί και φροντίζουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της κρούστας και ψήνουμε στους 200 °C στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.