Υλικά

  • 500 γραμμ. σπαγγέτι μέτριου μεγέθους

  • 4 λεμόνια
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμμ. βούτυρο
  • 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα λεμόνια και τα σκουπίζετε. Παίρνετε το ξύσμα τρίβοντάς το στον τρίφτη. Το μαζεύετε σε ένα μπολάκι.
2. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα 4/5 του έτοιμου ξύσματος λεμονιών. Ανακατεύετε για 1 λεπτό σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και την παρμεζάνα. Αφήνετε την κρέμα να πήξει, ανακατεύοντας συχνά.
3. Βράζετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι.
4. Ρίχνετε το υπόλοιπο ξύσμα πάνω από τα μακαρόνια, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με το πιπέρι.