Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • ½ φλ. τσαγιού λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδέλες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ή άλλο σκεύος, ροδίζω στο λάδι τις μπριζόλες κι από τις δύο πλευρές.
  • Ρίχνω το σκόρδο και το σωτάρω μαζί για λίγο. Βάζω αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό και αφήνω να μαγειρευτούν για περίπου 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν έχουν μαλακώσει και έχουν μείνει με λίγο ζουμί, προσθέτω τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον χυμό των λεμονιών, ανακινώ το φαγητό και το αφήνω στη φωτιά ακόμη 5 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα του.
  • Σερβίρω με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.