Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κρέας από τυχόν τρίχες που έχει. Το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και βάζουμε το σκόρδο σε χοντρές φέτες μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε το υπόλοιπο και ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι.
  2. Το τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί, στο οποίο ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και μισό ποτήρι ελαιόλαδο. Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες γυρίζοντας αρκετές φορές το κρέας για να ψηθεί καλά.
  3. Τέλος ρίχνουμε και το ρύζι προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι μέσα στο νερό. Μόλις το ρύζι ρουφήξει τα υγρά το φαγητό είναι έτοιμο.