Υλικά

  • Mafaldine 500 γρ (ή άλλο ζυμαρικό τύπου λαζάνι)
  • Φρέσκο λουκάνικο 300 γρ
  • Ντοματίνια τσέρι 150 γρ
  • Μελιτζάνες 200 γρ
  • Κρεμμύδια ξερά 150 γρ
  • Κόκκινο κρασί 1 ποτήρι
  • Ζάχαρη 1 κουτάλι του γλυκού
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 3 κουτάλια της σούπας
  • Θυμάρι 5 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τηγανίστε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, κατεβάστε από τη φωτιά και αλατίστε ελαφρά.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, περάστε το από το τηγάνι, προσθέστε το κρασί και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 10 λεπτά, προσθέτοντας ελάχιστο νερό.
  3. Ξεφλουδίστε το λουκάνικο και σοτάρετέ το σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα σε κύβους, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράστε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις Mafaldine, σουρώστε τις και προσθέστε το λουκάνικο, βάλτε το κρεμμύδι στο κάτω μέρος του πιάτου και στρώστε από πάνω τα ζυμαρικά.
  5. Γαρνίρετε με τις τηγανητές μελιτζάνες.