Υλικά

  • 400 γραμμάρια αρνί σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 4 πίτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • λίγο κομμένο ωμό κρεμμύδι και λίγο πιπέρι καγιέν για το σερβίρισμα
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση

Βάλτε το αρνί σε ένα βαθύ μπολ. Τρίψτε το κρεμμύδι στο μπλέντερ με το λάδι, το σκόρδο, το κύμινο, το καγιέν και άφθονο μαύρο πιπέρι. Αλείψτε το μείγμα πάνω στα κομμάτια του αρνιού. Γυρίστε τα. Βάλτε τα στη άκρη για τουλάχιστον 15΄.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι. Θα πρέπει να είναι τόσο ζεστό ώστε το εξωτερικό του αρνιού να γίνει τραγανό πριν το εσωτερικό γίνει κάτι παραπάνω από ροζ. Τινάξτε την περίσσια μαρινάδα από το κρέας και ψήστε το μέχρι να καεί λίγο αλλά να είναι ακόμη ζουμερό στο εσωτερικό –δοκιμάστε ένα για να δείτε. Θα πάρει 4΄-6΄ ψήσιμο γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα για να ψηθούν όλες τις πλευρές.

Πασπαλίστε με αλάτι, βάλτε τα στην πίτα και ρίξτε τους γιαούρτι. Πασπαλίστε το πάνω μέρος με κομμένο ωμό κρεμμύδι και λίγο πιπέρι καγιέν.