Υλικά

  • 10 σαρδέλες, καθαρισμένες σε φιλέτο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλωναράκι μάραθο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Φιλετάρω τις σαρδέλες ή τις παίρνω έτοιμες.
  2. Φτιάχνω τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπωλ τη φέτα, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο, τον μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λάδι.
  3. Γεμίζω την κάθε σαρδέλα με μισό κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνω με μια οδοντογλυφίδα.
  4. Τοποθετώ τις σαρδέλες κολλητά σε ένα πυρέξ, με τη γέμιση προς τα πάνω.
  5. Ρίχνω λίγο αλάτι και λάδι από πάνω, και ψήνω για περίπου 20 λεπτά στους 180-200. Σερβίρω με λαδολέμονο και ρίγανη.