Ταρτάκια με ψητά λαχανικά και νιφάδες παρμεζάνας

Υλικά

1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 μελιτζάνα φλάσκα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
100 γραμμ. παρμεζάνα σε νιφάδες
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε δίσκους 11 εκ. Την εφαρμόζουμε σε λαδωμένα φορμάκια τάρτας 8 εκ. Τρυπάμε με πιρούνι τη βάση και τα πλάγια.
2. Ψήνουμε τα ταρτάκια για 15΄ στους 180°C, σε αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε καρέ. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το σκορδάτο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄. Επίσης ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει λίγο η φλούδα τους.
4. Όπως είναι ζεστές οι πιπεριές, τις βάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αφήνουμε 10΄ (μετά ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα). Αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σκορδάτο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με βασιλικό και αλατοπίπερο.
5. Γεμίζουμε κάθε τάρτα με λίγα καρέ μελιτζάνας, πιπεριές και παρμεζάνα. Αν θέλουμε τοποθετούμε τα ταρτάκια κάτω από δυνατό γκριλ για 1΄.