Πιπεροσαλάτα με ψητές πιπεριές

Υλικά:

* 2 πιπεριές πράσινες
* 2 πιπεριές κόκκινες
* 2 πιπεριές κίτρινες
* 3 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 κ.σ. ξίδι
* 1 ντομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη σε καρεδάκια
* 1 πρέζα ζάχαρη
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός ή κόλιαντρο φρέσκο
* λίγα φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τις ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα. Τις γυρίζουμε να καψαλιστούν γύρω γύρω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄. Τις τοποθετούμε όπως είναι ζεστές μέσα σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ με καπάκι. Τις κλείνουμε καλά για 7΄-10΄ να υγρανθούν και να ξεκολλάει εύκολα η φλούδα.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Ροδίζουμε το σκόρδο για 1΄ και το αφαιρούμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 4΄-5΄, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 4΄-5΄.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας με μαχαιράκι τη φλούδα τους. Αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνι και κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές σε μεγάλα καρέ ή σε λωρίδες. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες. Σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σερβίρουμε την πιπεροσαλάτα ζεστή ή κρύα - είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς.