Παϊδάκια πικάντικα με ανανά

Yλικά:
800 γρ. παϊδάκια από κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος καθαρισμένα από το λίπος
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
6 φέτες ανανά κονσέρβας (σε φυσικό χυμό χωρίς ζάχαρη)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι ξερό
2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένο πράσινο και κόκκινο πιπέρι
1/3 κούπας κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή πίρι-πίρι ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ διαλυμένο στο χυμό ανανά
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι / πιπέρι
Κάντε κλικ εδώ και βρείτε το My Market της γειτονιάς σας!

Εκτέλση:

Για τα παϊδάκια
Πασπαλίζουμε τα παϊδάκια με αλάτι και τα τριμμένα πιπέρια και με το χέρι τα πατάμε για να κολλήσουν καλά πάνω στο κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παϊδάκια μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και κρατάμε τα παϊδάκια ζεστά.
Για τη σάλτσα
Κόβουμε κάθε φέτα ανανά σε 8 κομμάτια. Ρίχνουμε τα κομμάτια του ανανά στο λάδι από τα παϊδάκια και πασπαλίζουμε με το 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό ανανά με το νισεστέ, την καυτερή πιπερίτσα, το μπαλσάμικο, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα παϊδάκια στη σάλτσα και βράζουμε για 4-5 λεπτά, να πάρουν το άρωμα.

Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φετούλες σαν τσιπς. Πασπαλίζουμε με αλάτι και το υπόλοιπο θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.