Χυλοπίτες με σπανάκι

Υλικά (για 6 άτομα):

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

400 γρ. χυλοπίτες

5 φρέσκα μανιτάρια

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο

1 ντομάτα αποφλοιωμένη, κομμένη σε κύβους

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε το σπάνακι, με άφθονο νερό, το κόβουμε και το σοτάρουμε και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε τις χυλοπίτες και το ζεστό ζωμό λαχανικών, σταδιακά. Ίσως να μη χρειαστεί, να χρησιμοποιήσουμε όλο το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσουν οι χυλοπίτες. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε τον άνιθο και το μαιντανό.