Μοσχαρίσια μπριζόλα στο τηγάνι με ιταλική σάλτσα "πιτσαγιόλα"

Υλικά:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι μαραθόσπορο
¼ κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
2 μεγάλες και παχιές σπαλομπριζόλες χωρίς κόκαλο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τη ρίγανη, τον μαραθόσπορο, το πιπερι και τα σκόρδα (τα έχουμε λιώσει μ’ένα μαχαίρι), για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ντομάτα τη λιώνουμε μ’ένα πιρούνι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις μπριζόλες περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις μπριζόλες σε κομμάτια και τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό στο τηγάνι που ψήσαμε τις μπριζόλες για να πάρουν άρωμα από τα υπολείματα.
Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα.