Υλικά

  • 2½ κιλά χοιρινό (πανσέτα και σπάλα)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 μήλο τριμμένο
  • ντομάτες τριμμένες
  • 500 γραμμ. γιαούρτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε κοµµάτια (για γύρο). Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα µία νύχτα, να μαριναριστούν καλά.
  2. Για να στήσουμε το γύρο χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα. Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία σουβλιά για κεµπάπ. Τον τυλίγουμε µε αλουμινόχαρτο και τον ακουµπάµε σε ταψάκι γεμάτο νερό, πλαγιαστά. Ψήνουμε στους 200oC για 1 ώρα και 30΄. Αφαιρούµε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον γύρο να ξεροψηθεί. Κόβουμε τα ψημένα κοµµάτια και τα αφήνουμε να ροδίσουν ξανά.
  3. Σερβίρουμε µε πίτες, τζατζίκι και ψητές ντοµάτες.