Υλικά

  • 1 1/2 κιλό καλαμαράκια
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή χυμό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
  • 1 1/2 φλιτζανιού κρασί άσπρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 - 3 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
  2. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαρισθεί λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμάρια που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  3. Τα αφήνουμε μέχρι να τσιγαρισθούν καλά.
  4. Τότε ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 5' λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί.
  5. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα και τις αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
  6. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε ζεστό νερό.
  7. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει.