Υλικά (4 άτομα) 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
Αλάτι - Πιπέρι 
500 γρ φιλέτο κοτόπουλο απο μπούτι χωρίς δέρμα κομμένο σε μπουκιές
1 1/2 κούπα κριθαράκι άβραστο
1 κουταλάκι πελτέ 
1/2 κούπα ντοματάκι κονκασέ με μυρωδικά (παίρνουμε με το κουτάλι πιο πολύ τα κομμάτια της ντομάτας και λιγότερο το ζουμάκι) 
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
2 κούπες φρέσκα φύλλα σπανάκι ( 1/2 κούπα κατεψυγμένο) 
1/2 κούπα τριμμένη φέτα

Διαδικασία

Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε καλά. 
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει καλά χρώμα από κάθε πλευρά (περίπου 10 λεπτά η όλη διαδικασία). Μόλις είναι έτοιμο και έχει μαγειρευτεί, το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της εστίας στο μέτριο προς χαμηλό.

 Εν τω μεταξύ σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε μπόλικο νερό και βράζουμε το κριθαράκι λίγο χρόνο λιγότερο απο ότι γράφει η συσκευασία του (συνήθως γράφει 20 λεπτά, το αφήνουμε 16 -17 λεπτά). Το σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 κούπα απο το νερό που έβρασε. Κρατάμε στην άκρη. 

Επιστρέφουμε στο τηγάνι μας, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε λιγάκι να μοσχομυρίσει και προσθέτουμε το κονκασέ και το σκόρδο. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το κοτόπουλο, το βρασμένο κριθαράκι με το νερό που κρατήσαμε και το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να μαραθεί το σπανάκι και αποσύρουμε από την φωτιά. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.