ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία φύλλο κουρού
  • 80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο

Εκτέλεση


1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει. 2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά). Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον. 3. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά. 4. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.
5. Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον. Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να σταθεί και σερβίρετε.