Γεμιστά ρολάκια κιμά

Υλικά:

   * 1 κιλό κιμά (ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό)
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο λειωμένο
* 1 ματσάκι μαϊντανό
* 2 αυγά
* 2 φρυγανιές ή αντίστοιχο ψωμί - εγώ βάζω 4 σουηδικά παξιμαδάκια ολικής άλεσης
* 1 1/2 (κοφτό) κουταλάκι αλάτι, πιπέρι
* 80 ml άσπρο κρασί

Εκτέλεση:

1. Τρίβουμε τα παξιμαδάκια στο cutter. Χτυπάμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό και τα αυγά (στο cutter πάλι - τι βολικό πράμα!) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
2. Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια.
3. Βράζουμε τα λουκανικάκια και τα κόβουμε κατά μήκος ή κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες.
4. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με νερό για το πανάρισμα.
5. Χτυπάμε (πάντα στο cutter) τα παξιμαδάκια, να σπάσουν σε κόκκους, αλλά να μη γίνουν σκόνη, και βάζουμε το τρίμμα σε πλατειά πιατέλα.
6. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μίγμα του κιμά, το ζυμώνουμε λίγο, το πλαταίνουμε, βάζουμε επάνω του από ένα κομμάτι τυρί και λουκανικάκι (η καλύτερη εκδοχή είναι να τυλίξουμε το τυρί σε λωρίδα από φέτα ζαμπόν) και το κλείνουμε, προσέχοντας να καλυφτεί καλά από τον κιμά η γέμιση. Συνεχίζουμε με τα επόμενα ρολάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
7. Παίρνουμε ένα ρολάκι, το βουτάμε στο αυγό, το χαϊδεύουμε γύρω-γύρω να λειανθεί όμορφα, να φύγει το περιττό αυγό και να μείνει απλώς υγρό το ρολάκι και το απιθώνουμε στην πιατέλα με το τρίμμα. Συνεχίζουμε με το επόμενο ρολάκι -μέχρι να υπάρχουν αρκετά στην πιατέλα. Τότε * και μόνο τότε ρολάρουμε ένα -ένα τα ρολάκια πάνω στη φρυγανιά, τινάζουμε όση φρυγανιά δεν έχει κολλήσει και βάζουμε τα ρολάκια στην άκρη.
8. Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι (να κολυμπούν, για να μη χαλάσει η φόρμα τους - αχ, η οικολογική μου συνείδηση μού βαλε τις φωνές τώρα...) σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.