ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε τις γαρίδες, τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε.
  2. Σουρώνετε το ζωμό.
  3. Αφού κρυώσουν λίγο οι γαρίδες, τις καθαρίζετε και αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι.
  4. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
  5. Προσθέτετε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, 2 φλιτζάνια ζωμό, το μαιντανό, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα.
  6. Ρίχνετε τις γαρίδες και, αφού πάρουν μια βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Βράζετε το σπαγγέτι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.
  8. Ρίχνετε το βασιλικό, τη φέτα και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος
  9. Πασπαλίζετε με την πάπρικα.
  10. Ψήνετε το σπαγγέτι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό.