Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 750γραμμ, στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Πιπέρι
  • 12 ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Αναμίξτε καλά σε ένα μπολ το αλάτι, την ½ πάπρικα, το ½ κρεμμύδι, το ½ σκόρδο, το γάλα και το λεμόνι.
  2. Βυθίστε μέσα τις λωρίδες του κοτόπουλου και αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου. Μην τα αφήσετε περισσότερο και μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατί θα γίνουν αλμυρά.
  3. Ανάψτε τον φούρνο στους 175ο C και καλύψτε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
  4. Αναμίξτε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά με την υπόλοιπη πάπρικα, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο. Προσθέστε το λάδι, λίγο πιπεράκι και ανακατέψτε τα καλά, να απορροφηθεί το λάδι από τα υλικά.
  5. Χτυπήστε σε ένα άλλο μπολ, τα αβγά με την μουστάρδα.
  6. Βγάλτε τις λωρίδες του κοτόπουλου από την μαρινάτα και περάστε τις στα σουβλάκια.
  7. Βυθίστε ένα-ένα σουβλάκι στο μείγμα του αβγού και στην συνέχεια στο μείγμα της φρυγανιάς. Στριφογυρίστε τα και πιέστε τα, για να καλυφθούν τελείως από την φρυγανιά.
  8. Ακουμπήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στην λαδόκολλα και φουρνίστε τα για 25-30 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα κατά διαστήματα.

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε συνοδεύετε με τη σάλτσα γλυκιάς μουστάρδας

Σάλτσα γλυκιάς μουστάρδας

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας έτοιμη μουστάρδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και ψιλοκόψτε το. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και χτυπήστε τα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Ενώ συνεχίζετε να τα χτυπάτε, ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι και σε συνεχή ροή, (όπως κάνουμε την μαγιονέζα), από την τρύπα του μπλέντερ, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Βάλτε την σάλτσα σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε την σαν ντιπ για το κοτόπουλο.