Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 συσκευασία παπαρδέλες
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για σερβίρισμα 
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
  4. Στη συνέχεια βράζουμε τις παπαρδέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνουμε.
  5. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τις παπαρδέλες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.