Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, σε ένα πιάτο.
  2. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
  3. Το μίγμα με το αυγό και το αλεύρι το προσθέτουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί με λίγο λάδι (όχι τόσο όσο τηγανίζουμε πατάτες) και μόλις ζεσταθεί το λάδι τις ρίχνουμε μέσα.
  5. Τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  6. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε.