Υλικά

  • Ένα κιλό μοσχαράκι
  • 10 κόκκοι μπαχάρι
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη και αν είναι δυνατόν ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι το σκόρδο. Αφήνουμε ένα λεπτό περίπου να αφήσουν το άρωμα τους και βάζουμε το κρέας μέσα και σοτάρουμε.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις πάρει βράση βάζουμε και το ξύσμα μαζί με τον χυμό λεμονιού. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  3. Αφήνουμε να βράσει περίπου 1,5 ώρα. Δοκιμάζουμε εάν έβρασε το κρέας και αναλόγως προσθέτουμε νερό και το αλάτι μας πλέον.