Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 2 ντομάτες μέτριες ή το αντίστοιχο σε ντοματάκια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι Πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, χονδροκομμένες
  • Ρίγανη καλά τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και τις πλένετε καλά.
  2. Μόλις οι σαρδέλες στραγγίξουν, τις βάζετε σε ταψί, τοποθετημένες προσεκτικά στη σειρά, τη μία δίπλα στην άλλη, με μικρό κενό μεταξύ τους.
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στις σαρδέλες. Ρίχνετε από πάνω το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  4. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
  5. Ψήνετε σε φούρνο μέτριας θερμοκρασίας για περίπου 40 λεπτά.