Υλικά

2-2 ½ κιλά μπουτάκι κατσικίσιο

Για την μαρινάδα:

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 3 λεμόνια
  • μερικά κλαδάκια δενδρολίβανου
  • αλάτι-πιπέρι
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι (1 κουτ. γλυκού)

Εκτέλεση

  1. Πλύντε πολύ προσεκτικά το μπουτάκι σε τρεχούμενο νερό για να φύγουν οι τρίχες (υπάρχουν πολλές).
  2. Μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο χτυπώντας στο blender τα υλικά της μαρινάδας.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170οC. 
  4. Αν έχετε γάστρα (με σχάρα) ρίξτε μερικά ποτήρια νερό και βάλτε το μπουτάκι πάνω στη σχάρα ή αλλιώς τυλίξτε το σε λαδόκολλα ( πολύ σφιχτά δεμένο) και ψήστε περίπου για 3 ώρες . Αν δεν βιάζεστε, ψήστε για περισσότερο χρόνο σε θερμοκρασία 150ο-160ο C.