Κοκκινιστός κιμάς με πουρέ στο φούρνο

Κοκκινιστός κιμάς με πουρέ στο φούρνο

Υλικά

Για τον κιμά

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 900γραμμ. αρνίσιο κιμά, ή μοσχαρίσιο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτιά ψιλοκομμένη τομάτα των 250γραμμ.(Από το Super Market)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού Worcestershire σος
  • 450ml ζωμό βοδινού από κύβο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ

  • 700γραμμ. πατάτες
  • 55ml γάλα
  • 75γραμμ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αβγού
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 200ο C.
  2. Βάλτε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα, προσθέστε τον κιμά και τσιγαρίστε τον, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  3. Προσθέστε στον κιμά όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τον να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία, για 45 λεπτά περίπου.
  4. Καθαρίστε και βράστε τις πατάτες. Λειώστε τις και κάντε τις πουρέ, προσθέτοντας το γάλα, το βούτυρο, τους δύο κρόκους και το αλατοπίπερο.
  5. Στρώστε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τον κιμά και από πάνω με μια φαρδιά σπάτουλα, στρώστε μια στρώσει πουρέ, πασπαλίστε τον με το τριμμένο τυρί και στρώστε από πάνω, τον υπόλοιπο πουρέ.
  6. Με ένα πιρούνι, κάντε του κυματιστές αυλακιές για διακόσμηση και φουρνίστε τον για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Πηγή: lifesharing.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο