Αλμυρά cupcakes με «γκλάσο», σκόρδο και χορταρικά

Αλμυρά cupcakes με «γκλάσο», σκόρδο και χορταρικά

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού κρύο βούτυρο
  • 1 αβγό
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο gouda
  • 15 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
  • Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης

Για το "γκλάσο" του σκόρδου με τα χορταρικά

  • 1 κουτί τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά, των 200γραμμ.
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Ανάβετε το φούρνο σας, στους 180 C. Βάζετε τις χάρτινες φορμίτσες στην φόρμα για muffins, ή μέσα στις ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης.
  2. Αναμείξτε όλα τα στεγνά υλικά της συνταγής σε ένα μπολ, αλεύρι, ζάχαρη, μπαίκιν πάουντερ και αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τριψτε το με τα δάχτυλα στο μίγμα του αλευριού να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό και ανακατέψτε τα.
  3. Χτυπήστε σε ένα μπολάκι το γάλα με το αβγό και ρίξτε τα στο μίγμα του αλευριού. Ανακατέψτε τε τα καλά και βάλτε από 1 κουταλιά της σούπας σε κάθε χάρτινη φορμίτσα. Φουρνίστε τις για 15-20 λεπτά. Δοκιμάστε αν ψηθήκανε, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα μέσα σε ένα cupcake. Aν βγει καθαρή, σημαίνει ότι ψηθήκανε.
  4. Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να σταθούν για 2-3 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετήστε τα cupcakes επάνω της, ένα-ένα μέσα στα χαρτάκια τους να κρυώσουν τελείως.
  6. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτο μίγμα σαν σαντιγί. Εάν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα. Βάλτε στο κορνέ την μύτη που σας αρέσει (επιλέγοντας από την φωτογραφία)και στολίστε τα cupcakes σας με το τυρί.

Πηγή: lifesharing.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο