Αρνίσιο σουβλάκι με πουρέ αρακά

Υλικά:

*1 κιλό κρέας από αρνίσιο μπούτι *2 ξερά κρεμμύδια *300 γρ. ντοματίνια *1 φλιτ. λευκό κρασί *3 φλιτζ. αρακάς *2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος *2 κουτ. γλυκού ρίγανη *1 κουτ. γλυκού κύμινο *χυμός από 1 λεμόνι *4 ψημένες πίτες για το σερβίρισμα *2 λεμόνια κομμένα σε τέταρτα για το σερβίρισμα *ελαιόλαδο *αλάτι *πιπέρι

Eκτέλεση:

Κόβετε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια, στο ίδιο σχεδόν μέγεθος με τα ντοματίνια. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Βάζετε το κρέας σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνετε το κρασί και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το μαγειρέψετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε μιρότερα κομμάτια στο ίδιο μέγεθος με το κρέας. Περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ τα κομμάτια του
κρέατος, τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια. Ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 25-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος). Ετοιμάζετε τον πουρέ αρακά: Βράζετε ένα λίτρο νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τον αρακά. Βράζετε για 7-8 λεπτά και στραγγίζετε. Βάζετε τον αρακά στο πολυμίξερ με το δυόσμο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τον πολτοποιείτε. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τον πουρέ αρακά, ψημένες πίτες και τα λεμόνια.