Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Υλικά

  • 1 Κοτόπουλο 1,5 κιλό κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 500 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες (με αυγά και γάλα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες ή δύο κονσέρβες κονκασέ
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι ολόκληρο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και εν συνεχεία το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ροδοκοκκινίζουμε σε κατσαρόλα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μισό βούτυρο και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  4. Προσθέτουμε ξανά τις μερίδες του κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, τα κανελογαρίφαλα και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα, προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό και ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
  6. Τις αφήνουμε να βράσουν, ώσπου ν' απορροφήσουν το ζουμί τους χωρίς να χυλώσουν και σερβίρουμε με τριμμένο σκληρό πρόβειο τυρί.

Πηγή: lovecooking.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο