Πένες με ψητές μελιτζάνες, κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας

Πένες με ψητές μελιτζάνες, κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 πακέτο πένες
  • 2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα βασιλικός αποξηραμένος
  • 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) ανθότυρο ή άλλο τυρί κρέμα
  • φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες. Βάλτε τες στο ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ψήστε στους 200ο C για 45 λεπτά.
  2. Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο και όταν πάρουν χρώμα, ρίξτε την ζάχαρη, την μαυροδάφνη, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα.
  4. Παράλληλα βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από το ανθότυρο) σε μια άλλη κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10΄. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το ανθότυρο αφού πριν το έχετε λιώσει ώστε να γίνει κρέμα.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε στη σάλτσα τις πένες, τις ψημένες μελιτζάνες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατέψτε.
  6. Πασπαλίστε με φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα και σερβίρετε!

Πηγή: eleinandthecity.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο