Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Υλικά

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.
  4. Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

Πηγή: yiannislucacos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο