Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 χρωματιστές πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού σόγια σος
  • 3/4 φλιτζανιού κέτσαπ
  • 1 κουτί ανανά κονσέρβα σε φυσικό χυμό και όχι σιρόπι (το γράφει το κουτί πάνω)
  • ρύζι μπασμάτι
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιάς, τα αλατοπιπερώνω, τα αλευρώνω (μέσα σε σακούλα για να μην κάνουμε και χάλια την κουζίνα ) και τα τηγανίζω ελαφρά στο λάδι.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά.
  3. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη σόγια σος και την κέτσαπ.
  4. Μετά προσθέτω τον ανανά σε κομμάτια και το χυμό που έχει το κουτί.
  5. Ανακατεύω και αφήνω να ψηθεί λιγότερο από μισή ώρα.
  6. Σερβίρω με ρύζι στον ατμό ή νερόβραστο.