Μπριζολάκια με εστραγκόν και λευκό κρασί

Μπριζολάκια με εστραγκόν και λευκό κρασί

Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια Βούτυρο
  • 2 κ.σ. φύλλα εστραγκόν

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το βούτυρο (ένα κομμάτι σε μέγεθος καρυδιού με το τσόφλι) σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Μόλις ζεσταθεί και πριν αρχίσει να καπνίζει, βάλτε τα μπριζολάκια. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρέας και οι άκρες του να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.
  2. Χύστε το περιττό λίπος από το τηγάνι, αλατοπιπερώστε τα μπριζολάκια και πασπαλίστε με τα φύλλα εστραγκόν. Ρίξτε το κρασί και σιγοβράστε με καπάκι για μερικά λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Τοποθετήστε τα μπριζολάκια σε ζεστό πιάτο, δυναμώστε τη φωτιά στο τηγάνι και βράστε μέχρι να μειωθεί το ζουμί σε μερικές κουταλιές. Προσθέστε το δεύτερο κομμάτι βούτυρο, λίγο μικρότερο από το πρώτο. Ανακινήστε το μέσα στο τηγάνι μέχρι να τσιτσιρίσει και περιχύστε τα μπριζολάκια.
  3. Συνοδέψτε με πράσινα λαχανικά, σκούρο πράσινο λάχανο ή πράσινα φασολάκια μαγειρεμένα μέχρι να μαλακώσουν.

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο