Ψητά κολοκυθάκια με τραγανή κρούστα

Ψητά κολοκυθάκια με τραγανή κρούστα

Υλικά

  • 2 -3 κολοκυθάκια
  • ¾ φλυτζανιού παρμεζάνα
  • 2 παξιμάδια ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ. Με ένα μαχαίρι, σπάμε την σκελίδα του σκόρδου ώστε να βγάλει τα έλαιά της. Ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  3. Στο moulti θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, χωρίς να το κάνουμε πολύ λεπτό σε υφή. Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την παρμεζάνα, το παξιμάδι, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σπάμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από το μείγμα παρμεζάνας.
  5. Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, και ακουμπάμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C Κελσίου. Σερβίρονται ζεστά, αφού τα περιχύσετε με την βινεγκρέτ.

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο