Πένες µε σπανάκι και 3 τυριά

Υλικά:

500 γραμμ. πένες με ρίγα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. σπανάκι κατεψυγμένο
500 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
500 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
300 γραμμ. χαλούμι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Στύβουμε καλά το σπανάκι, να αποβάλει όσο πιο πολλά υγρά γίνεται. Το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ανθότυρο, τις 3 κ.σ. παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο μείγμα το μισό χαλούμι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σπανάκι-τυρί πάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο χαλούμι και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα για 15΄, να ροδίσει λίγο η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.