Λαδερά κολοκυθάκια με βλήτα και φέτα

Λαδερά κολοκυθάκια με βλήτα και φέτα

Υλικά

  • 500γρ. βλήτα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

  • 500γρ κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά (κόβετε τις άκρες και τα κρατάτε ολόκληρα)
  • 1 ½ φλιτ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • 3/4φλιτ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το 1/3 από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα βλήτα. Τα γυρίζετε μερικές φορές στο λάδι και μετά από 2-3’ προσθέτετε ζεστό νερό, όσο χρειαστεί για να σκεπαστούν καλά τα λαχανικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 15-20’.
  2. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να πάρει άλλη μία βράση (3-4’), ώστε να λιώσει το τυρί, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει η φέτα στον πυθμένα.
  3. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε άφθονο πιπέρι, ενώ αλατίζετε προσεκτικά λόγω της φέτας.
  4. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ακόμα και κρύο. Μπορείτε να ρίξετε λίγο ξίδι ή επιπλέον ελαιόλαδο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο