Νιόκι με τυρί

Νιόκι με τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί
  • 1 κύβο χορταρικών
  • 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
  • τυρί τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις βράζουμε, τις περνάμε από το μύλο και τις ζυμώνουμε με το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο.
  2. Μ' αυτή τη ζύμη φτιάχνουμε μπαστουνάκια πάχους ενός δακτύλου και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα αλευρώνουμε, τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  3. Σε ένα κατσάρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και το τυρί κομμένο σε κομμάτια σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνει μια κρέμα. Μετά την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα αλευρωμένα κομματάκια, δηλ. τα νιόκι, σε βραστό ζωμό που κάνουμε με τον κύβο των χορταρικών και το ανάλογο νερό και καθώς ανεβαίνουν ένα - ένα στην επιφάνεια τα παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά.
  4. Τα σερβίρουμε με τυρί τριμμένο.

Πηγή: trome.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο